Ankara/Ayaş doğumludur. Ankara Atatürk Lisesi mezunudur. M.S. ve B.S. derecelerini ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünden almıştır. Ph.D.: State University of New York at Buffalo, SUNY, Makine Mühendisliği, Center for Materials Processing.
Combustion Engineering, Windsor, Connecticutt ve Lawrence Berkeley Laboratories, Berkeley,California’da araştırma/geliştirme mühendisi olarak çalışmıştır.
ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği, Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği ve Kastamonu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Hacettepe Üniversitesi, OSB-1 Sincan Meslek Yüksekokulu müdürlüğü yapmıştır.
Dr. Karataş, 10-Mart-2021 tarihi itibari ile yurt-dışı Science Citation Index (SCI) dergilerde toplam 79 dış-yayın ve toplam 940 yurt-dışı atıf a sahiptir. Bilimsel çalışmalarının “h-index i 18” dür. Yani yayınlarından 18 tanesinde en az 18 yurt-dışı atıf almıştır. “Laser Surface Engineering Processes and Applications”, Woodhead Publishing-2016, Editor: Jonathan Lawrence, isimli kitapta bir bölümün yazarıdır. KPDS İngilizce puanı= 94/100. “United States Patent and Trademark Office” tarafından tescil edilmiş 13 adet patente sahiptir.
Dr. Masoud LATIFINAVID lisans derecesini Makina Mühendisliği Bölümünden 2007 senesinde aldı ve akademik eğitimini Mekatronik Mühendisliği dalında devam ederek Yüksek Lisans derecesini 2009 yılında İran’ın Sharif Teknik Üniversitesinden aldı. Tübitak-Bideb Doktora Öğrencileri bursunu kazanarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde Doktora derecesini aldı. Ocak 2014‘ten beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 2018 Ağustos’tan beri Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Akademik çalışmaları yanı sıra girişimcilik konusunda da değerli tecrübelere sahip ve ArGe ekibi ile birlikte sunduğu projeler Yeni Fikirler Yeni İşler-2017 Elginkan Vakfı Büyük Ödülü, Tech Ankara Proje Pazarı-2017 Ödülü, Roboik-2019 Ödülü, Tübitak-1512 Bireysel Girişimcilik Desteği ve Tübitak-1507 Kobi ArGe Desteği gibi ulusal başarılar elde etmiştir. Ayrıca, 2018 yılında BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında Cambridge’de düzenlenen uluslararası ISDB-Transformers-2018 yarışmasında, projeleri 4300 proje arasında seçilen ve desteklenen başarılı projeler arasında yer almıştır.
Kısa Özgeçmiş
Matin GHAZIANI, Iran Khajeh Nasir Toosi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden 2006 senesinde mezun oldu. 2004-2008 seneleri arasında Pars Robotics Group bünyesinde makina mühendisi olarak çalıştı. Çeşitli RoboCup yarışmalarına katıldı ve RoboCup Kurtarma Robotu Ligi’nde (Robocup Rescue Robot League) birçok ödül kazanandı (Atlanta’daki ROBOCUP 2007, Kurtarma robotu liginde Otonom Teknik Mücadelede Üçüncülük Ödülü, Hannover’de ROBOCUP-Almanya Açık yarışma 2007, Kurtarma robotu liginde İkincilik Ödülü, Hannover’de ROBOCUP-Almanya Açık yarışma 2007, Kurtarma robotu liginde Sınıfının En İyi Hareketlilik Ödülünü, Tahran’daki NURC 2006 ROBOCUP Kurtarma robotu liginde Birincilik Ödülü). 2013 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Kendisi şu an Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde doktora öğrencisidir. Aralık 2013’ten beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
2017 senesinden beri birçok ödül ve hibe kazandı. Bu ödüller ve hibeler kendiside kurucular arasında olan Tulpar ArGe takımı ile elde etmiştir. Bu ödüller, Yeni Fikirler Yeni İşler-2017 Elginkan Vakfı Büyük Ödülü, Tech Ankara Proje Pazarı-2017 Ödülü, Roboik-2019 Ödülü, Tübitak-1512 Bireysel Girişimcilik Desteği, Tübitak-1507 Kobi ArGe Desteği ve Kosgeb ArGe ve İnovasyon desteği gibi ulusal başarılar elde etmiştir. Ayrıca, 2018 yılında BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında Cambridge’de düzenlenen uluslararası ISDB-Transformers-2018 yarışmasında, projeleri 4300 proje arasında seçilen ve desteklenen başarılı projeler arasında yer almıştır.